Vasszerelés elérése

A földkiemelés fúrással, markolással, esetleg vízöblítéssel történhet 9. A leggyakoribb fúrás esetén a szerszámot a talajfajtához igazodóan kell megválasztani. Víz alatti laza talajokat iszapolóval is ki lehet emelni. Markolással is kiemelhető az üreg. Ritkán, de előfordul, hogy öblítéses fúrással dolgoznak, mikor a fej csak feltöri a furattalpat, az anyagot az öblítőfolyadék hozza ki.

Kivitelezés A JS típusú polisztirol zsaluzóelemekkel épülő alulbordás monolit vasbeton lemezfödémek kivitelezésénél be kell tartani az alábbi előírásokat: A zsaluzóelem szilárd felfekvését biztosítani kell, pl. A felfekvés 5 cm legyen.

Utófeszítés Az utófeszítés nagyszilárdságú acél feszítőpászmát és acél feszítőrudakat felhasználó módszer.

A felfekvésnél a peremek visszavágásra kerülnek a bordák jobb teherátadása vasszerelés elérése. Az úgynevezett szerelési támaszok stolicák a faltól maximum 1 méter, egymástól 1,5 méter távolságban legyenek. Ha nincs felfekvés, vagy ahol a bordák főtartóba kötnek be, ott a fal vagy a főtartó mellett is szükséges szerelési támasz készítése.

vasszerelés elérése

A szerelési támasz a bordákra merőleges irányban helyezkedik el, a teljes elemszélesség alátámasztásával, minimum mm fejszélességgel. Legalkalmasabb egy 10×15 cm-es keresztmetszetű gerenda, pl. Az alátámasztó állványokat a térbeli merevség biztosítása céljából andráskeresztekkel kell összekapcsolni.

A teljes elemrendszer elhelyezése és a kiegészítő zsaluzatok elkészítése után végezhető el a vasszerelés.

vasszerelés elérése

Ezért javasolható a munka szervezésénél, hogy az elem elhelyezése után közvetlenül történjen a födém vasszerelése. A bordavasalás az alsó betontakarások biztosítása érdekében a lemez hálóvasalásának aljára van kötözve.

A lemezvasalás magasságát olyan idomokkal kell biztosítani, amik nagyobb felületen fekszenek fel a JS elem viszonylag puhább felületére, pl.

Újból hangsúlyozzuk, hogy a betontakarás a statikai kiviteli tervben megadottak szerint, de minimum 2 cm vastagságú legyen! Az alkalmazandó beton- és betonacél minőségeket a födémterv írja elő.

vasszerelés elérése

A szerelési támaszokat a betonszilárdság minimum 70 százalékának elérése után szabad ritkítani vagy eltávolítani, minden esetben a felelős műszaki vezetővel történő egyeztetés után. Kérje ingyenes tanácsunkat meglévő terve alapján! Az országos hálózathoz tervezők, kivitelezők, és vasszerelés elérése képviselők jelentkezését is várjuk!

Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben, megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben köműves munkák Az építtetők szájról-szájra adják egy-egy megbízható, szakmája valamennyi fortélyát ismerő kőművesmester nevét. Nem véletlen ez, hiszen a kőműves munkája egyfajta bizalmi munka. Ez a munka határozza meg az összes többi - asztalos, burkolási, szerelési, festési - munka alapját, s így azok színvonala is nagymértékben a kőművestől függ. A kőműves az, akinek munkája során a rajzasztalon elképzelt tervből valóságos szerkezet lesz.

Lehet, hogy érdekel