Túlzott merevedés

Merevedési zavar kivizsgálása és kezelése - Urológiai Központ

A priapismus, vagyis a tartós erekció Pénisz sűrítő gél, a túlzott merevedés istenéről kapta a nevét, akit az antik világ méretes és állandóan izgalmi állapotban levő "kicsi istenével" ábrázolt.

Lelki okok Fiatalabb, 30 körüli életkorban gyakran lelki okok húzódnak meg a merevedési zavar hátterében. A merevedési zavar lelki okai lehet például a szorongás, a teljesítési kényszer, a túlzott megfelelési vágy. Az ilyen eredetű problémák fix, tartós párkapcsolat létrejötte után az esetek többségében jó eséllyel megszűnnek.

A valóságban a priapismus olyan tartós erekciós állapot, aminek semmi köze nincs a szexuális izgalomhoz, és órákig, de előfordul, hogy napokig is eltarthat. Ilyenkor a hímvesszőbe áramlott vér nem áramlik ki, megreked a péniszben.

Reggeli merevedés

Ha a vér túl sokáig nem lép ki, az sérüléséhez vezethet, és a későbbiekben egyéb merevedési zavarok - akár impotencia -  is felléphetnek. Normál esetben, izgalmi állapotban a hímvesszőben található izmok ellazulnak, és vérrel töltődnek fel.

  1. A merevedési zavar leggyakoribb okai - HáziPatika
  2. Merevedési zavar kivizsgálása és kezelése - Urológiai Központ
  3. Ne törődjön bele a merevedési zavarba!

Ez a hímvessző merevedéséhez vezet, ami a vér kiáramlását megakadályozza. Ejakuláció során az artériák újból összeszűkülnek, és rövid időn belül megszűnik a merevedés, a véráramlás ismét beindul.

Merevedési zavarok

Priaposz Legtöbbször nem ismerik fel a tartós erekciót kiváltó okokat, míg az esetek kisebb részében úgynevezett másodlagos priapismusról van szó, amikor a tartós erekció valamely meglévő betegség - például leukémia, sclerosis multiplex, cukorbetegség, keringési zavarok, rosszindulatú daganatok, malária, trauma stb.

Előfordul azonban az is, hogy az impotencia elleni gyógyszeres kezelése során lép fel a tartós merevedés, de a túlzott alkohol- drog- és afrodiziákumfogyasztás szintén hasonló következményeket vonhat maga után.

túlzott merevedés hordágy a pénisz megnagyobbodásához

Mindenképp orvosi beavatkozásra van szükség, ha az erekció túlzott merevedés mint két órája tart. A híres hegedűművész, Niccoló Paganini is priapismusszal küzdött, már egy szép nő puszta látványától is megmerevedett.

túlzott merevedés elveszett merevedése az első felvonás után

Sajnos az ő esetében az orvosi kezelés nem járt sikerrel, ugyanis beleszeretett kezelőorvosa feleségébe. Kapcsolódó cikk.

túlzott merevedés forró víz a péniszen

Lehet, hogy érdekel